Biskvitinis braškių ir rabarbarų pyragas

2021-05-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Biskvitinis braškių ir rabarbarų pyragas
Šiandien kilo mintis, kad mano virtuvėje turi "gimti" nuostabusis biskvitinis braškių ir rabarbarų pyragas. Ir patikėkite, koks jis skaniai pavyko. Purus, šiek tiek drėgnas, su labai gaiviu braškių aromatu bei nuostabia rabarbarų rūgštele. Greitai buvo suvalgytas. Jeigu tik galėčiau, tai visus pavaišinčiau, na bent virtualiai. Tikrai rekomenduoju išsikepti ir pamėginti.

Nurodyti ingredientų kiekiai yra ~24 centimetrų kepimo formai. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 180 gramų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • rabarbarų kotai: 3
    • braškės: ~150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja.
  2. 2. Tada supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Tuomet įsijokite miltus ir kepimo miltelius, taip pat suberkite druską. Gerai išmaišykite.
  4. 4. Rabarbarų kotus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir įmaišykite į tešlą.
  5. 5. Pasiruoškite masę pilkite į kepimo indą išklotą su kepimo popieriumi.
  6. 6. Po to ant viršaus sudėkite braškių gabaliukus.
  7. 7. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandį.
  8. 8. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra. Skanaukite!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Apverstas pyragas su persikais
(1)
Šokoladinis braunis be kepimo
(1)