1. Pagaminti tešlai jums reikės dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus. Pradžioje sudedame gabalėliais susmulkintą šaltą sviestą bei pirštais triname sviestą su sausais produktais, kol susidarys trupininė masė. Viską galima daryti ir su maisto smulkintuvu (virtuvės kombainu) arba su plaktuvu.
2. Tuomet tešlos trupinius pilame į kepimo formą bei pirštais spausdamos išlyginame bei suformuojame iš tešlos krepšelį (pyrago apačią ir šonus). Subadome tešlą šakute bei dedame į šaldymo kamerą maždaug 15 minučių atvėsti. Tai neleis tešlai susitraukti, kai ją kepsime.
3. Kai tešla bus paruošta, įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros bei pyrago pagrindą kepame apie 15 minučių, kol lengvai paruduos. Išimame iš orkaitės bei leidžiame atvėsti, kol gaminsime įdarą.
4. Po to rkaitės temperatūrą sumažiname iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Įdarui visus produktus, išskyrus mėlynes, gerai išplakame, plaktuvu arba virtuvės kombainu.
6. Pilame paruoštą įdarą ant iškepto pyrago pagrindo. Ant viršaus išdėliojame mėlynes.
7. Kepame maždaug 30–35 minutes, kol įdaras sutvirtės.
8. Patarimas: Rašoma, kad, paruošus tešlą, subadžius ją šakute bei atvėsinus šaldymo kameroje, kepant krepšelis turėtų tolygiai iškepti, nepakilti. Man vis dėlto keli tešlos burbuliukai susidarė ir pakilo, bet aš juos iš karto subadžiau šakute ir krepšelis iškepė tolygiai. Todėl atkreipkite dėmesį, kaip kepa krepšelis, ar nekyla tešla ir nereikia papildomai subadyti.