Braškių ir bananų džemas

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Braškių ir bananų džemas
Braškių sezonas yra fantastiškas - jų kvapas bei skonis yra kažkas. Tikra nuodėmė neprisiruošti jų žiemai. Dalį braškių kiekvienais metais užšaldau tiesiog "pilnas", o dėl kitų suku galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas su bananais gaunasi tobulas, tirštas ir jaučiasi bananų skonis. Būtinai išmėginkite.;)

Ingredientai

    • braškės: 1 kilogramo
    • bananai: 500 gramų
    • cukrus: 250 gramų (arba pagal skonį)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuplauname braškes.
  2. plaunamos braškės
  3. 2. Braškes supjaustome į 2-4 dalis, dedame į puodą, užpilame cukrumi, išmaišome bei kaitiname ant mažos ugnies vis pamaišydamos, kol braškės gerokai suvirs (maždaug 15–20 minučių).
  4. 3. Tuomet bananus supjaustome plonais griežinėliais bei užpilame citrinų sultimis, išmaišome. Sudedame į puodą su braškėmis bei vis pamaišydamos verdame dar maždaug 15–20 minučių arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą džemą sudedame į švarius stiklainiukus bei užsukame, leidžiame atvėsti. Skanaujame!
  5. braškių džemas - uogienė su bananais
  6. 4. Pastabėjimas: Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą bei dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis bei malonios tekstūros.
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau džemų receptų rasite: Džemai.

Vilma Kriaučiūnienė

Labai skanus džemas užsitepti ant batono. O dar stiklinė pieno. Skanumėlis!
Atsakyti