Brokolių salotos su šonine, vynuogėmis be sėklų ir migdolais

Autorius apie receptą

Neseniai dalinausi su Jumis brokolių salotomis su rūkyta vištiena, kurias Jūs labai išgyrėte. O šiandien dar vienas variantas su rūkyta šonine,  Tai labai nuostabios brokolių salotos, vynuogėmis be sėklų ir skrudintais migdolais. O taip pat ir skaniu majonezo-vyno acto padažu. Itin gardžios salotos, kurios sužavėjo ir mano šeimą ir draugus. Idealios ne tik vaišinti draugus, bet ir kaip lauknešėlis į darbą arba vietoje lengvos vakarienės.

Ingredientai

    • brokoliai: 1 (vid. dydžio)
    • raudonosios vynuogės be sėklų: 200 gramų
    • rūkyta šoninė: 8 plonų juostelių
    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • skrudinti migdolai: 2 šaukštų
    Padažui:
    • mėgstamas majonezas: 3 šaukštų
    • raudonas arba baltas vyno actas: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paruošiame padažą iš majonezo bei vyno acto.
  2. 2. Atidedame į šalį, kol prireiks.
  3. 3. Tuomet brokolį nuplauname, išskirstome žiedynais bei kelias minutes apverdame.
  4. 4. Perliejame šaltu vandeniu.
  5. 5. Tada į didelį dubenį sudedame brokolio žiedynus, perpus perpjautas vynuoges, susmulkintus svogūno laiškus, skrudintus migdolus (aš naudojau plokštes), nedideliais gabalėliais supjaustytą bei paskrudintą šoninę.
  6. 6. Galiausiai užpilame prieš tai pasiruoštą padažą ant salotų bei gerai išmaišome.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Brokolių salotos su šonine, vynuogėmis be sėklų ir migdolais

Atsiliepimai

Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)
Greitos mėsainio salotos
(1)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)