Burokėlių, bulvių ir konservuotų pupelių mišrainė su raugintais agurkais Kūčioms

2023-12-06 Autorius Lithuanian in the USA

Burokėlių, bulvių ir konservuotų pupelių mišrainė su raugintais agurkais Kūčioms
Tokios burokėlių, pupelių ir bulvių mišrainės variantų galite prigalvoti pačių įvairiausių, pvz., papildomai įdėti tiek virtą morką, tiek virtą kiaušinį, tiek konservuotų žirnelių, tiek rūgštesnį obuolį, tiek vietoje svogūno naudoti porą ir paskaninti mėgstamu majonezu. Vienos virtuvės šeimininkės mėgsta gaminti vienaip, kitos kitaip, o aš pati labai mėgstu paprastą variantą, kuriam reikia vos keletos ingredientų. Be to, ši mišrainė tiesiog idealiai tinka ant Kūčių stalo!

Ingredientai

    • burokėliai: 2 (vid. dydžio)
    • bulvės: 2 (vid. dydžio)
    • tamsios arba šviesios konservuotos mažos pupelės: 440 gramų
    • rauginti agurkai: 2 (nedidelių)
    • svogūnai: 0,5 (vid. dydžio)
    • susmulkintos šviežios petražolės: 1 mažos saujos
    • druska
    • juodieji pipirai
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atskiruose puoduose išvirkite bulves ir burokėlius su lupena (tik neperverdame, kad daržovės nebūtų itin minkštos).
  2. 2. Palikite pilnai atvėsti, paskui nulupkite.
  3. 3. Tuomet svogūną nulupkite ir susmulkinkite.
  4. 4. Keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite pora šaukštų aliejaus, sudėkite svogūną ir kepinkite, kol svogūnas pasidarys gražios, auksinės spalvos.
  5. 5. Jeigu reikia papildomai įpilkite šiek tiek aliejaus. Palikite visiškai atvėsti.
  6. 6. Tada bulves, burokėlius ir raugintus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į vieną dubenį.
  7. 7. Po to nuo pupelių nupilkite skystį. Sudėkite į dubenį su daržovėmis.
  8. 8. Svogūnus sudėkite į mišrainę kartu su aliejumi. Pagardinkite petražolėmis, druska bei pipirais ir lengvai išmaišykite. Skanaukite!
  9. 9. Patarimas: Vietoje svogūno, jeigu norisi, galima naudoti porą, tik jo nekepiname.
  10. 10. Patarimas: Jeigu norisi mišrainę galite pasiruošti diena prieš, tik tada raugintą agurką įmaišome prieš patiekdami, kitaip mišrainė greičiau suges.
Burokėlių, bulvių ir konservuotų pupelių mišrainė su raugintais agurkais Kūčioms
Burokėlių, bulvių ir konservuotų pupelių mišrainė su raugintais agurkais Kūčioms
Recepto autorius Lithuanian in the USA

Janina Čei

Naudingas
(14)
Būtinai pasidarysiu!
Atsakyti

Jūratė

Naudingas
(7)
Vietoje agurkų dedu raugintų kopūstų.
Atsakyti

Giedrė

Naudingas
(4)
Morkų, raugintų kopūstų, ne rafinuoto saulėgrąžų aliejaus.
Atsakyti

irenami

Naudingas
(0)
Arba bulvės, arba pupelės. Abiejų niekada nededu. Plius virtos morkos
Atsakyti

Irena

Naudingas
(0)
40 metų gaminu tokia mišrainę, nieko naujo
Atsakyti

Vida

Naudingas
(0)
Aš iš vakaro viską supjaustau ir sumaišau su agurkais. Nesugenda, visos daržovės turi persisunkti skoniu. Galima įmaišyti ir silkės.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą