cukrus: 100 gramų (kiti deda net 200 gramų, bet man kiek per saldu)
druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių daržoves sutarkuokite arba tiesiog supjaustykite šiaudeliais. Aš pati tarkavau naudoma korėjietiškų morkyčių tarka, o kopūstą supjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.
2. Tuomet supilkite actą, aliejų, cukrų ir druską. Suberkite sukapotą česnaką bei palikite marinuotis parai.
3. Po vienos paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: Kai pirmą kartą išgirdau šį receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart labai suabejojau bei suraukiau nosį, pagalvojau, kad tai tikra nesamonė. Bet kai paragavau pas draugę - iškart grįžusi namie puoliau tarkuoti bei marinuot ir rašyti jums receptą. Fantastiško skonio salotos. Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus bei laikau šaldytuve, net nežinau kiek galima laikyti, nes visada būna greit suvalgomos.
5. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Ilona
Atsakyti
Arvydas Gausis
Daiva
Atsakyti