Česnakiniai sumuštinukai su mocarela

2025-01-09 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Česnakiniai sumuštinukai su mocarela
Česnakiniai sumuštinukai su mocarela – tai tobulas derinys tarp traškios batono riekelės, švelnaus mocarelos sūrio ir sultingų pomidorų. Kiekvienas kąsnis kvepia šviežiais bazilikais ir lengvu česnako aromatu. Orkaitėje išsilydęs sūris sujungia visus ingredientus į puikų skonį, o traški tekstūra suteikia malonų kontrastą. Tai greitai paruošiamas užkandis, puikiai tinkantis tiek jaukiam šeimos vakarui, tiek vaišėms su draugais. Patiekiamas dar šiltas, šis patiekalas tampa gardžiu skonių akcentu prie stalo.

Autorės komentaras - kai norisi greitai ir skaniai, kažko ne visai į sveikuolišką pusę – česnakinis batonas su mocarela yra mano go-to užkandis arba ir visas patiekalas. Labai didelis pliusas, jei bazilikai švieži arba šaldyti, bet ir su džiovintais galima išsiversti.

Ingredientai

    • Česnakinis batonas: 1 vnt. (jau iškeptas, pirktinis)
    • Mocarela: 1 vnt.
    • Pomidorai: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Bazilikai: šiek tiek (šaldyti, švieži ar džiovinti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
  2. 2. Česnakinio batono galus nupjauti (jie daržnai būna gana kieti).
  3. 3. Likusį batoną supjaustyti storesnėmis riekelėmis.
  4. 4. Mocarelos sūrį supjaustyti gabaliukais/kubeliais arba juostelėmis.
  5. 5. Pomidorą supjaustyti mažais gabalėliais.
  6. 6. Ant batono riekelių išdėlioti mocarelos gabaliukus.
  7. 7. Ant sūrio išdėlioti smulkintą pomidorą.
  8. 8. Viską pagardinti bazilikais ir druska.
  9. 9. Kepti 7-8 min. orkaitėje, kol sūris išsilydys. Patiekti iškart.
Česnakiniai sumuštinukai su mocarela
Krabų lazdelės purioje tešloje
(1)