1. Iš pradžių cukiniją sutarkuojame morkų tarkos pagalba, lengvai nuspaudžiame susidariusį skystį. Kiaušinius, cukrų, tirpytą sviestą ir aliejų išmaišome tarpusavyje iki vientisumo.
2. Tuomet sodą sumaišome su išspaustomis citrinos sultimis bei įmaišome į kiaušinių plakinį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į tešlą, beriame cukinijas, druską, vanilę, aguonas ir citrinos žievelę.
3. Tada permaišiusios iki vientisumo suverčiame į kekso formą. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar jau iškepė. Atvėsiname.
4. Glazūra: Nurodytus glazūrai skirtingus ingredientus išmaišome tarpusavyje ir apliejame atvėsusį pyragą. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Aš šį kartą gamindama naudojau geltonąją cukiniją, su tamsiai žalia pyragas gausis kiek žalsvesnis.
Atsakinėjama į Komentarą