Autorius apie receptą
Pyragas gavosi labai gardus, greitai paruošiamas. Na, o dėl citrinos - valgant pyragą jautėsi gaivumą suteikiantis citrinos skonis be visiškai jokio kartumo, bet, kai jau kąsnį suvalgai ir burnoje nieko nebelieka, tuomet pajauti švelnų citrinos aitrumą. Atrodo tarsi kažkas specialiai suteiktų burnai kažkokio gaivumo. Aš pati kitą kartą irgi nedėčiau to baltojo žievelės sluoksnio, kad nebūtų to aitrumo per daug, nes dabar buvo idealiai tiek kiek reikia mano skoniui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kvietinių miltų galima naudoti speltų arba avižinius miltus, tačiau tuomet tekstūra bus šiek tiek grubesnė.
- Kiaušinius galima pakeisti augalinėmis alternatyvomis, pavyzdžiui, susmulkintu bananu (1 bananas = 1 kiaušinis) arba sumaišytomis maltomis linų sėmenimis su vandeniu.
- Cukrų galima keisti ruduoju cukrumi, kokosų cukrumi arba klevų sirupu (tačiau pastaruoju atveju reikia mažinti skysčių kiekį).
- Aliejų galima keisti tirpintu sviestu arba nerafinuotu kokosų aliejumi.
- Citriną galima keisti laimo vaisiumi, tačiau skonis bus šiek tiek intensyvesnis.
- Obuolių rūšį galima rinktis pagal skonį – rūgštesni obuoliai (pvz., ‘Antonovka’) suteiks daugiau balanso saldžiam pyragui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kepant naudokite brandžią citriną su plona žievele – tokia žievelė rečiau būna karti.
- Jei norite išvengti aitrumo, naudokite tik geltonąją žievelės dalį – baltąją kruopščiai pašalinkite.
- Obuolius galima trumpai apkepti keptuvėje su trupučiu sviesto ir cinamono, kad sustiprintumėte skonį.
- Pyragą galite papildyti smulkintais riešutais arba razinomis, kad suteiktumėte tekstūros.
- Kad pyragas būtų dar puresnis, naudokite kambario temperatūros kiaušinius ir aliejų.
Atsiliepimai