Šios kopūstų salotos labai giminingos
Coleslaw salotoms, tikrai nerealiai skanios, tik pagamintos su obuoliais ir garstyčiomis. Man asmeniškai šis variantas dar net gal labiau patinka nei originalus. Stengiuosi šias salotas vis paįvairinti, kad tas pats skonis nenusibostų šeimai. Trumpai tariant - būtinai išmėginkite šį receptą, mano pačios didžiausios pagyros jam!
Jos idealiai dera prie keptos arba troškintos mėsos arba tiesiog pagardinti namini
mėsainį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Baltuosius kopūstus galima pakeisti raudonaisiais kopūstais arba naudoti jų mišinį dėl spalvingesnės prezentacijos.
- Vietoje mėlynųjų svogūnų tinka raudonieji svogūnai, kurie suteiks švelnesnį skonį, arba pavasariniai svogūnėliai dėl šviežumo.
- Jei nemėgstate obuolių, juos galima pakeisti kriaušėmis arba ananasu.
- Majonezą galima keisti graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnio varianto.
- Angliškąsias garstyčias galima pakeisti Dijon garstyčiomis, medaus ir garstyčių padažu arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
- Beje, šias salotas, jeigu norisi, galima praturtinti kepintomis saulėgrąžomis arba pakepintais riešutais
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausias rezultatas pasiekiamas, kai visi ingredientai yra šviežiausi. Kopūstą rekomenduoju rinktis tvirtą ir sunkų, be jokių dėmių ar apgadintų lapų. Obuolius verta rinktis raudonos spalvos ir kietus, nes jie išlieka traškūs ir nepraranda formos salotose. Prieš maišant salotas, rekomenduoju leisti joms pastovėti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų. Jei ruošiate salotas iš anksto, citrinos sultis įpilkite tik prieš patiekimą, kad ingredientai nesudrėktų. Taip pat verta žinoti, kad šios salotos dar skanesnės kitą dieną, kai skoniai visiškai susijungia.
Virginija
Atsakyti