Keptų daržovių salotos su grikiais - švelniai saldūs orkaitėje kepti moliūgai, morkos ir batatai puikiai dera su riešutiniu virtų grikių skoniu. Orkaitėje kepamos daržovės tampa minkštos, šiek tiek karamelizuotos ir įgauna natūralų saldumą. Graikiniai riešutai prideda traškumo ir sodrumo. Visas šis derinys papildomas subtiliai saldžiarūgščiu padažu, kuris gaminamas iš alyvuogių aliejaus, klevų sirupo ir balto vyno acto. Padažas ne tik suteikia salotoms gaivumo, bet ir pabrėžia daržovių natūralius skonius, suteikdamas švelnų rūgštumo atspalvį. Šios salotos gali būti tiek pagrindinis vegetariškas patiekalas, tiek puikus garnyras prie mėsos ar žuvies.
Autorės komentaras - gardžios, sočios salotos, tobulai tinkančios šaltoms dienoms. Tokias salotas ruošiant vietoj grikių galima naudoti virtą bolivinę balandą. Taip pat čia puikiai derėtų trupintas fetos sūris.