tarkuotas parmezano sūris: 2 šaukštų (arba fermentinis)
grietinėlė: 100 mililitrų
kukurūzų krakmolas: 1 šaukštelio (arba bulvių krakmolas)
švieži mėtų lapeliai: 2-3 (neprivaloma)
švieži bazilikų lapeliai: 1-2
švieži arba džiovinti raudonėliai: trupučio
druska: žiupsnelio
sviestas: 1 šaukšto (formelių ištepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas supjaustykite kubeliais. Smulkiai sukapokite česnaką arba svogūnėlį.
2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, apkepkite česnaką, kad gražiai pagelstų, suberkite cukinijų kubelius, žirnelius bei ant stiprios ugnies kepinkite apie 7–10 minučių. retkarčiais pamaišydamos. Pabaigoje įpilkite vyno, palaukite, kol jis išgaruos, bei nuimkite nuo ugnies.
3. Daržoves truputį atvėsinkite, po to sudėkite į maisto smulkintuvą bei sutrinkite (įpilkite truputį grietinėlės, kad viskas tolygiau susitrintų).
4. Tada likusioje grietinėlėje ištirpinkite krakmolą, supilkite į daržovių kremą.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki lengvų putų, juos taip pat atsargiai įmaišykite į plakinį.
6. Viską paskaninkite sutarkuotu parmezanu, kapotais šviežių mėtų bei bazilikų lapeliais, raudonėliais ir druska.
7. Paskui keksiukų kepimo formelių (gali būti metalinės, silikoninės arba tiesiog kokie nors nedideli puodeliai) vidų ištepkite su sviestu, į jas supilkite paruoštą plakinį.
8. Tuomet keksiukų formeles sudėkite į gilų indą su vandeniu taip, kad apsemtų apie du trečdalius keksiukų formelių aukščio (vandens vonelėje) bei kepkite apie 45 minutes 160–170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
9. Truputį atvėsinkite (nes kitaip nepavyks apkepėlių gražiai išimti iš formelių), patiekite vienas (šaltas arba lengvai pašildytas), su bulvių koše, keptomis ar šviežiomis daržovėmis, žuvimi, mėsa ar kt. Skanaukite!