Aš šį marokietišką kuskusą su daržovėmis gaminau kaip garnyrą prie vištienos kepsnelio, bet valgydama supratau, kad tai būtų nuostabus pagrindinis maistas, patiektas kaip karštos salotos, pavyzdžiui. Man tikrai labai patiko! Rekomenduoju ir Jums pasigaminti. Gaunasi tikrai super. :)
1. Pirmiausia migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite trupučiu karšto vandens bei po maždaug 10-15 minučių mišinį nusunkite.
2. Tuomet svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis bei berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus.
3. Įdėkite vieną šaukštą medaus bei kepkite, kol svogūnai tampa skaidrūs ir minkšti.
4. Viską sumaišykite su riešutų bei razinų mišiniu, česnako ir kumino milteliais.
5. Tada pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais.
6. Kepkite, kol truputį suminkštėja, ir sudėkite į dubenį su svogūnų mišiniu.
7. Po to kuskuso kruopas berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus, pilkite verdantį vandenį bei citrinos sultis. Jei reikia, pasūdykite.
8. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol kruopos išbrinksta bei tampa sausos ir birios.
9. Paskui viską suberkite į kepimo formą bei uždėkite gabaliukais supjaustytą sviestą.
10. Įmaišykite svogūnų mišinį su pomidorais bei susmulkintus žalumynus. Kepimo formą apdenkite su folija bei dėkite į orkaitę.
11. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių.
Atsakinėjama į Komentarą