Cukinijų kepsneliai

2018-09-08 Autorius oSkanu.lt

Cukinijų kepsneliai
Aš tikrai labai mėgstu cukinijas. Tai fantastiška daržovė, tinkanti bene viskam. Galima pagaminti švelnias salotas, iškepti orkaitėje su džiūvėsėliais, iškepti blynelius ar kepsnelius. Tai nuostabus garnyras prie mėsos, pagardina troškinius, omletus, galima kepti pyragus ir taip toliau.

Tokie mano cukinijų kepsneliai - tai šios vasaros atradimas. Nuo pat vaikystės mama kepdavo blynus su cukinijomis. Čia irgi blynai, bet ne saldūs ir tik su trupučiu miltų. Prie jų labai tinka česnakinis padažas.

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 400 gramų
    • miltai: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • kiaušiniai: 1
    • kmynai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinija sutarkuojame burokinės tarkos pagalba bei gerai nusunkiame. Čia yra pagrindinė viso recepto užduotis. Kitaip, kepsniai bus pažliugę ir sutižę. O nusunkti geriausia yra per marlę. Jei prieš tai subersite druską bei luktelsite minutę, sultys greičiau atsiskirs. Bet galite jas išspausti ir ką tik sutarkuotas.
  2. 2. Tuomet į išsunktas cukinijas įmaišome visus likusius ingredientus. Sumaišome.
  3. 3. Po to eptuvėje įkaitiname aliejų bei dedame kepsnelius. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies iš abiejų pusių, kol kepsneliai dailiai apskrus. Mėgaujamės:)
  4. 4. Pastebėjimas: Padažą aš pati darau iš 1 šaukšo grietinės, 1 šaukšto majonezo, sutrintos česnako skiltelės, druskos, pipirų bei šiek citrinos sulčių. Viską tiesiog sumaišau tarpusavyje:) Man toks padažiukas čia labai tinka.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau cukinijų kepsnelių receptų rasite: Cukinijų kepsneliai.