Vegetariškas cukinijų apkepas su morkomis ir sūriu

2018-08-23 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Vegetariškas cukinijų apkepas su morkomis ir sūriu
Kai tik prasideda cukinijų sezonas, aš visada bandau ką nors naujo pasigaminti iš šios fantastiškos daržovės. O ką jau čia kalbėti, jei dar sumaišysime cukiniją su kitomis daržovėmis, gausime nuostabaus skonio, minkštą ir itin skanų vegetarišką apkepą su sūriu. Labai rekomenduoju ir jums pamėginti. Skonis puikus ir tikrai nenuvilia! :) 

Ingredientai

    • cukinijos: 1 didelės (arba 2 mažesnių)
    • morkos: 2
    • fermentinis sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 100 gramų (naudoju 30% riebumo)
    • miltai: 150 gramų
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • žalumynai
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją bei morką sutarkuojame burokinės trintuvės pagalba (iš cukinijos susidariusį skystį nupilkite).
  2. 2. Tuomet į grietinę įberkite sodos, į sutarkuotą cukinijos masę įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, įtarkuokite sūrį, suberkite miltus, susmulkintus žalumynus (aš naudojau petražoles), pagardinkite druska bei viską kartu išmaišykite.
  3. 3. Tada kepimo formą sutepkite su sviestu bei supilkite paruoštą masę.
  4. 4. Orkaitę įkaitinkite bei dėkite kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes.
  5. 5. Kai iškepa, šiek tiek palaukite, kad atvėstų ir sutvirtėtų, nes tik iškepęs būna kiek skystokas. Mėgaukitės.:)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)