Desertas: Krembriulė

2018-06-19 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Desertas: Krembriulė

Ingredientai

    • plakamoji grietinėlė: 350 mililitrų
    • pienas: 125 mililitrų
    • vanilės ankštys: 2
    • kiaušiniai: 4
    • kiaušinių tryniai: 4
    • cukrus: 130 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet prikaistuvyje pakaitiname grietinėlę, pieną bei vanilės ankštis. Nukeliame prikaistuvį nuo ugnies bei atidedame į šoną maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tada dubenyje išplakame kiaušinius, kiaušinio trynius bei 50 gramų cukraus iki vienalytės masės.
  4. 4. Po to iš prikaistuvio su grietinėle išimame vanilės ankštis bei palaipsniui grietinėlę sumaišome su kiaušinių mase.
  5. 5. Supilame šią masę į 4 stiklinius indelius (skirtus krembriulė ruošti) arba į 8 mažesnius nelabai pilnus. Sudedame indelius į kepimo indą, įpilame karšto vandens, kad apsemtų du trečdalius indelio, ir kepame orkaitėje maždaug pusvalandį. Atvėsiname.
  6. 6. Užberiame ant atvėsusio kremo cukraus bei dedame į orkaitę, kad kaitintų iš viršaus ir cukrus išsilydytų. Jei turite degiklį, tokiu atveju kaitinkite su juo. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Apelsininės kanelės
(5)