kreminė varškė "President": 300 gramų (arba rikota ar maskarponė)
35% riebumo grietinėlė: 200 gramų
sausainiai: 100 gramų ("Selga", "Gaidelis" ar kita)
sviestas: 30 gramų
cukrus: ~5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sausainius pasmulkinkite smulkintuvu arba bulvių grūstuve (turėtų gautis stambūs trupiniai). Tada sumaišykite trupinius su tirpintu sviestu, dėkite juos į stiklines, šaukšteliu paspauskite, kad šiek tiek sukibtų.
2. Tuomet grietinėlę išplakite su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus bei trupučiu citrinos rūgšties iki standumo. Atsargiai sumaišykite su varške.
3. Po to braškes truputį patrinkite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus.
4. Dėkite ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir taip toliau. Palaikykite apie 1–2 valandas šaldytuve. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Galima naudoti ir įprastą varškę, pertrintą per sietelį. Galima įdėti į desertą smulkintų riešutų, šokolado ar kažko kito pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta bei greita!