Jeigu jums kartas nuo karto skauda sąnarius, kai tik pasirodo dilgėlė - pradedame gydymą, čia gali būti tavo išsigelbėjimas!
Ingredientai
dilgėlių lapai: 20 gramų sausų (arba 300 gramų šviežių)
verdantis vanduo: 250 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Lapų nuoviras: 20 gramų sausų arba 300 gramų šviežių dilgėlės lapų paimame 250 mililitrų verdančio vandens. Užpilame dilgėlės lapus vandeniu, užviriname, uždengiame dangteliu ir viriname maždaug maždaug 2-3 minutes.
2. Kurį laiką leidžiame pastovėti. Paskui nukošiame.
3. Virinant dilgėlę svarbu žintoi - kai kurias subtilybes, kad nesunaikintume visų vitaminų.
4. Jeigu imami lapai, reikia paimti po 4 lapelius vienam žmogui, užpilti juos viena stikline vandens, uždengti puodą dangčiu užvirinti ant mažos ugnies, iškart išjungti ugnį.
5. Palaukiame kol lapai išbrinks, tai maždaug užtrunka pusvalandį ir iškart geriame šį nuovirą likus 10-15 minučių iki valgio per 3 kartus. Geriame šį nuovirą ryte ir vakare. Lapus rekomenduotina suvalgyti.
6. Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.
Ona
O kaip dilgėlės įtakoja kraujo krešėjimą? Ar tiesa kad didina krešulių susidarymo riziką?
Atsakyti
Ona
Atsakyti