Ar žinojote, kad picos pagrindas gali būti ir labai sveikas? Prie jo šiek tiek reikia padirbėti, bet galutinis rezultatas atperka visą triūsą. Tikrai verta išbandyti!
1. Pradžioje nuplauname žiedinį kopūstą, nupjauname lapus bei supjaustome mažesniais gabaliukais. Dedame į virtuvinį kombainą bei smulkiai sumalame.
2. Tuomet sumaltą žiedinį kopūstą perdedame į skardą, išklotą su sviestiniu popieriumi, išlyginame paviršių, kad būtų vienodo storio, ir kepame 15 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
3. Tada išimame, palaukiame, kol pravės. Po to sudedame į rankšluostį bei išspaudžiame kiek galima daugiau skysčio.
4. Dubenyje sumaišome žiedinį kopūstą su miltais, kiaušiniais, bazilikais, raudonėliu, druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
5. Tuomet imame 28 centimetrų skersmens apvalią kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi, įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir ištriname dugną.
6. Dedame paruoštą masę, paskirstome tolygiai po visą formą bei kepame iki 240 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol gražiai apskrus.
7. Išėmusios iš orkaitės, paliekame truputį atvėsti (apie 5–10 minučių).
8. Pagrindą ištepame pomidorų padažu, išdėliojame supjaustytą saliamį, mocarelą, pomidorą, petražoles, pagardiname juodaisiais pipirais bei dar kepame maždaug 10 minučių, kol sūris išsilydys. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.