Gaivios burokėlių salotos su konservuotais avinžirniais ir feta

2024-02-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Gaivios burokėlių salotos su konservuotais avinžirniais ir feta
Labai gaivios, maistingos ir sočios keptų burokėlių salotos su konservuotais avinžirniais ir feta sūriu. Jos tikrai tobulos mano skoniui. Esu tikrai, kad patiks ir Jums, jeigu mėgstate burokėlius. Taip pat tai gali būti idealus lauknešėlis į darbą.

Beje, išmėginkite ir šias mano labai pamėgtas burokėlių salotas:
- burokėlių salotos su slyvomis ir graikiniais riešutais;
- virtų burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis;
- burokėlių ir kriaušių salotos su feta;

Einame gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • konservuoti avinžirniai: 1 skardinės (naudoju "Globus")
    • salotų mišinys: 100 gramų
    • feta sūris: 100 gramų
    • burokėliai: 1
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: šlakelio
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių burokėlį nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite burokėlius. Pabarstykite druska ir pakaitinkite keletą minučių.
  3. 3. Sudėkite medų, apšlakstykite citrinų sultimis ir pakaitinkite dar kelias minutes.
  4. 4. Burokėliai gausis saldžiarūgščiai bei traškūs. Atidėkite juos į šalį.
  5. 5. Po to į lėkštes dėkite salotų. Išdėliokite burokėlių griežinėlius.
  6. 6. Berkite avinžirnius ir feta sūrio gabaliukus.
  7. 7. Padažas: Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, medumi, garstyčiomis bei citrinų sultimis.
  8. 8. Paskui padažu apšlakstykite salotas, patiekite ir skanaukite!
Gaivios burokėlių salotos su konservuotais avinžirniais ir feta
Salotos su Cambozola pelėsinio sūrio padažu
(1)
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)
Pačios skaniausios keptos vištienos salotos
(5)