1. Iš pradžių kalakutieną sudedame į verdantį vandenį, pridedame druskos, pipirų ir lauro lapų bei verdame maždaug 20 minučių.
2. Tuomet storasieniame puode alyvuogių aliejuje pakepiname kubeliais supjaustytas česnako skilteles bei svogūną, supilame ryžius ir šitaip pakaitiname, kol jie taps skaidrūs. Ryžius užpilame kalakutienos sultiniu bei leidžiame pavirti maždaug 10 minučių.
3. Po to kalakutieną susmulkiname kubeliais bei sudedame į puodą su ryžiais, brokolius paskirstome žiedynais bei taip pat sudedame į puodą, uždengiame dangtį bei paverdame dar apie 10 minučių. Jeigu trūksta vandens, vis įpilame, bet nepadauginame, kad ryžiai spėtų jį visą sugerti.
4. Tada sūrį sutarkuojame bei suberiame į puodą, uždengiame dangčiu bei leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes, kol sūris išsilydys ir skoniai susipins. Patiekiame ir skanaujame!
5. Pastebėjimas: Brokolį, jeigu norisi, galima pakeisti žiediniu kopūstu.