virintas ir atšaldytas vanduo: beveik 0,5 stiklinės
cukrus: pagal skonį
Su želė ir konservuotais persikais:
riebi grietinė: 1 litro
cukrus: pagal skonį
želatina: 2 didelių šaukštų
virintas ir atšaldytas vanduo: ketvirtadalio stiklinės
konservuoti persikai: mažo indelio
želė: 1 pakelio
vanilinis
citrinos rūgštelė
Recepto paruošimas
1. Braškinis grietinės kremas tortams: Iš pradžių vandeniu užpilame želatiną bei paliekame porai valandų išbrinkti. Braškes atšildome bei sutriname. Tada šaltą grietinę išplakame su cukrumi, įmaišome sutrintas braškes. Želatiną ištirpiname, tik neužviriname, bei įmaišome į grietinę. Palaukiame, kol pradeda stingti bei pertepame biskvitus.
2. Kremas tortams su želė ir konservuotais persikais: Pirmiausia pasidarome želė, tik pilame truputį mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio. Paliekame sustingti. Tuomet želatiną užpilame su vandeniu bei paliekame brinkti. Šaltą grietinę išplakame su cukrumi, pabaigoje įberiame vanilinio cukraus bei citrinos rūgštelės arba jos sulčių. Ištirpiname želatiną bei supilame į grietinės kremą. Supjaustome persikus bei želė, pertepdamos biskvitus įmetame jų tarp sluoksnių.
3. Pastebėjimas: Idealiausia yra pertepti tortinėje formoje. Suteptą biskvitą šaldytuve palaikome keletą valandų arba net per visą naktį, kad gerai sustingtų. Ir galima mėgautis. :)
4. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.
Atsakinėjama į Komentarą