1. Pirmiausia miltus sumaišykite su kepimo milteliais, į miltus įtarkuokite šaltą sviestą bei rankomis išminkykite kol gausite daug smulkių trupinių. Į gautą tešlą dėkite grietinę bei viską labai gerai išminkykite. Iš tešlos pasidarykite du apvalius rutulius bei susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent jau 2 valandoms.
2. Įdaras: Kiaušinio baltymus išplakite su cukrumi bei citrinos rūgštimi kol gausis standi masė. Jei pavertus dubenį masė laikosi ganėtinai tvirtai – įdaras jau yra paruoštas naudojimui.
3. Tuomet atšaldytą tešlą iškočiokite kuo ploniau, supjaustykite pailgais trikampiais. Plačiausioje trikampio dalyje dėkite paruošto įdaro bei gražiai susukite į ragelius.
4. Tada sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
5. Iškepusius ragelius apibarstykite su cukraus pudra. Skanaukite!
Renata Tamašauskaitė
Sveiki, noriu paklausti kaip čia yra su kiaušinių tryniais ar juos tepti ant viršaus ar dėti į tešlą? Ačiū
Atsakyti
Renata Tamašauskaitė
Atsakyti