Helovynui: Tobulo skonio moliūgo keksiukai

2019-10-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Helovynui: Tobulo skonio moliūgo keksiukai
Net nežinau ar įmanoma kažka nuostabesnio pagaminti Helovynui, nei keksiukus su moliūgais. Šie keksiukai gaunasi itin gardūs, su juntamu meduolių prieskoniu: cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Juos gaminant pakvimpa visai namai. 

Keksiukams įprastai naudoju moliūgų tyrė, kurią būnu pasigaminusi ir užsišaldžiusi iš seniau. 

Šį kartą puošiau bezė kremų ir cukraus masės papuošimais.

Taip pat recepte aprašysiu ir moliūgo tyrės ir kremo gamyba, tai receptas pasirodys ilgokas, tad gali atrodyti sudėtingas, bet taip nėra. Galima tikrai jį supaprastinti ir patrumpinti, pvz kepant keksiukus be jokio kremo - jie tikrai labai skanūs ir be jo.

Jeigu ruošite įvairius papuošimus iš cukrinės masės, juos geriau gaminti kelias dienas prieš keksiukų kepima, tada jies spės apdžiūti ir uždėti ant kremo išlaikys formą.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 150 gramų
    • moliūgo tyrė: 300 gramų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: trupučio
    • meduolių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu (didesnė dalis cinamono ir po truputį muskato, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų)
    • miltai: 210 gramų
    Bezė kremui:
    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
    • vanilinis cukrus
    • citrinos rūgštis: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgo tyrės gamyba: Moliūgą supjaustykite didelėmis riekėmis, išimkite sėklas, bet žievės nenupjaukite.
  2. 2. Dėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės, maždaug pusvalandį.
  3. 3. Atvėsinkite ir žievę nupjaukite. Moliūgą sutrinkite virtuviniu kombainu.
  4. 4. Kepkite keksiukus: Kiaušinius išplakite su cukrumi, iki masė pabals bei patrigubės.
  5. 5. Įmaišykite druską, moliūgų tyrę, aliejų bei vandenį. Įsijokite birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
  6. 6. Keksiukų formeles iki trečdalio pripildykite masės.
  7. 7. Dėkite kepti į gerai įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 20-25 minutes.
  8. 8. Bezė: Kiaušinių baltymus šiek tiek suplakite mikseriu, sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų.
  9. 9. Indą su šia mase statykite ant puodo su verdančiu vandeniu (padarykite garų vonelę) ir paplakusios 5 minutes, sudėkite citrinos rūgštį. Plakite dar maždaug 5-10 minučių.
  10. 10. Kai kremas aplimpa apie mikserio šluoteles - indą nuimkite nuo garų vonelės ir dar paplakite maždaug 3-5 minutes (kremas turi blizgėti). Kremas gaunasi skanus, saldžiarūgštis. Ruošiant kremą itin svarbu, kad indai būtų švarūs, ne riebaluoti ir sausi. Plakant kremą indas neturi siekti vandens. Ant plakamo indo sienelių negali rinktis drėgmės lašelių, kai yra plakama virš vandens, nes kitaip tiesiog nesigaus bezė. Ji nedžiūna - lieka minkštutė.
  11. 11. Paruoštą kremą pilkite į konditerinį maišelį su antgaliu ir dekoruokite atvėsusius keksiukus.
  12. 12. Ant viršaus uždėkite po cukrinės masės papuošimą. Lepinkitės!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Helovynui: Tobulo skonio moliūgo keksiukai
Helovynui: Tobulo skonio moliūgo keksiukai
Purūs moliūgų keksiukai
(13)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)
Keksiukai gimtadieniui
(1)