Įdaryti cukinijų laiveliai su faršu ir sūriu

2024-11-22 Autorius Rugilė - maistassielai

Įdaryti cukinijų laiveliai su faršu ir sūriu
Įdaryti cukinijų laiveliai su faršu ir sūriu – tai gardus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Šis receptas leidžia kūrybiškai panaudoti sezonines daržoves, o įdarui galima rinktis įvairias mėsos rūšis ar net vegetariškas alternatyvas. Be to, patiekalas yra lengvai pritaikomas pagal turimus ingredientus ir asmeninius skonio pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Cukinija: Jei neturite cukinijų, galite naudoti paprikas ar sviestinius moliūgus, kurie taip pat puikiai tiks šiam receptui.
  • Malta mėsa: Vietoje kiaulienos galite rinktis jautienos faršą, vištienos faršą, kalakutienos faršą arba augalinį faršą, jei norite vegetariško varianto.
  • Sūris: Naudokite mėgstamą sūrį – „Mozzarella“, „Cheddar“ ar „Gouda“ suteiks skirtingus skonius.
  • Prieskoniai: Papildomai galite pridėti džiovintų žolelių, tokių kaip raudonėlis, bazilikas ar čiobreliai, kad praturtintumėte skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Cukinijų paruošimas: Išskobkite cukinijų vidų atsargiai, kad laiveliai išlaikytų formą ir būtų pakankamai vietos įdarui.
  • Įdaro paruošimas: Apkepkite faršą su svogūnais ir česnakais, kad įdaras būtų sultingesnis ir aromatingesnis.
  • Kepimas: Kepkite cukinijų laivelius, kol jie suminkštės, o sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

Kalorijos

  • Iš viso: Apie 600 kcal
  • Porcijoje: Apie 300 kcal

Ingredientai

    • Cukinija: 1 didelė
    • Malta kiauliena: 200–300 g
    • Svogūnas: 1 nedidelis
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta raudonoji saldžioji paprika: 1 a. š.
    • Sūris: tarkuotas, apibarstymui
    • Alyvuogių aliejus: apšlakstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. 2. Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, sudėkite į dubenį su malta mėsa. Pagardinkite druska, pipirais ir malta raudonąja paprika. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Apkepkite įdarą: įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, sudėkite paruoštą mėsos mišinį ir kepkite, kol mėsa taps rusva. Jei norite, galite pridėti kelis šaukštus pomidorų padažo, kad įdaras būtų sultingesnis.
  4. 4. Paruoškite cukinijas: perpjaukite cukiniją išilgai per pusę ir atsargiai išskobkite vidų, suformuodami laivelius.
  5. 5. Vidų apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  6. 6. Įdarykite cukinijas: į paruoštus cukinijų laivelius sudėkite apkepintą mėsos įdarą, tolygiai paskirstydami.
  7. 7. Kepkite: sudėkite įdarytas cukinijas į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 25–30 minučių, kol cukinijos suminkštės.
  8. 8. Apibarstykite sūriu: likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, apibarstykite laivelius tarkuotu sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.
  9. 9. Patiekite: išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
  10. 10. Santrauka: Įdaryti cukinijų laiveliai su faršu ir sūriu – tai lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Naudodami skirtingas mėsos rūšis ar daržoves, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį ir turimus ingredientus. Šis patiekalas ne tik džiugins skonio receptorius, bet ir suteiks organizmui reikalingų maistinių medžiagų.
Įdaryti cukinijų laiveliai su faršu ir sūriu
Receptų autorė maistassielai
Mėsos kukuliai su sūriu, kepti orkaitėje
(1)
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)