graikiškas jogurtas: 900 gramų (naudotas 2% riebumo, galima naudoti iki 10%)
cukrus: 1 stiklinės (stiklinė - 250 ml)
vanilinis cukrus: 1 šaukšto
želatina: 50 gramų
vanduo: 180 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje biskvitui skirtus kiaušinius bei cukrų išplakame, suberiame išsijotus bei su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišome. Paruoštą tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20–28 centimetrų skersmens kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Baigiantis kepimo laikui, patikriname mediniu pagaliuku: jei jį ištraukiame sausą bei švarų, tai biskvitas iškepė. Išimame bei padedame ant grotelių, kad atauštų. Biskvitą supjaustome kvadratėliais (2×2 centimetrų dydžio) (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes gavosi per daug).
2. Tuomet želatiną išmaišome vandenyje bei paliekame 30 minučių, kad išbrinktų. Po to karšto vandens vonelėje įstatę indą ištirpiname bei padedame atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Tada apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltąjį sluoksnį, kad nebūtų juntamas kartumas) bei mandarinus nulupame. Mandarinus išskirstome skiltelėmis, apelsinus supjaustome griežinėliais. Ananasus bei bananą supjaustome kubeliais.
4. Po to jogurtą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, supilame atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišome.
5. Apelsinus bei kelias mandarino skilteles gražiai sudedame ant torto formos nusegamais kraštais dugno (naudojau 23 centimetrų skersmens tortinę), įdedame dalį biskvito, ant biskvito išdėstome dalį vaisių, užpilame kremu. Paskui vėl dedame biskvito ir vaisių bei užpilame likusiu kremu.
6. Tortą uždengiame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
7. Kitą dieną išimame tortą iš formos, atsargiai apverčiame jį ant lėkštės. Skanaujame!