Kalakutienos kotletai su persiladu - labai greitai dingo nuo stalo!

2019-12-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kalakutienos kotletai su persiladu - labai greitai dingo nuo stalo!
Paskutiniu metu aš niekaip negaliu sustoti ir patiekalų negardinti persilado prieskoniais. Man tai didžiulis atradimas virtuvėje, kad jau pradedu save graužti kodėl šitaip nedariau anksčiau. Bet liaudyje yra sakoma, geriau vėliau negu niekada. O dabar apie šiuos kalakutienos kotletus, jie gaunasi minkšti, sultingi ir mažyčiai. Su malonumu valgė visa mano šeima, verti Jūsų išbandymo.

Ingredientai

    • smulkinta kalakutiena: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnai: 1
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • druska: pagal skonį
    • baltieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    Persilado prieskoniams:
    • petražolės: ryšulėlio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: žiupsnio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į kalakutieną muškite kiaušinį ir supilkite grietinėlę.
  2. 2. Tuomet berkite susmulkintą česnaką ir svogūną, raudonėlį, druską bei pipirus. Masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Formuokite mažus kalakutienos kotletukus ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš visų pusių, kol dailiai apskrunda.
  4. 4. Mes pasirinkome valgyti su apvirtomis bei apkeptomis bulvėmis, kotletus patiekus su persilado prieskoniais. Parašysiu kaip jas pasiruošiau, jei kam įdomu.
  5. 5. Petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką nulupkite. Petražoles ir česnaką pasmulkinkite iki vientisos masės, galite supjaustyti peiliu ir pasidarbuoti maisto smulkintuvo pagalba. Įmaišykite jūros druską. Apšlakstykite aliejumi.
  6. 6. Aišku, galite patiekti ir su savo mėgstamu garnyru ir skanaus!
Kalakutienos kotletai su persiladu - labai greitai dingo nuo stalo!
Orkaitėje keptos kalakutų blauzdelės
(14)
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)