Šį patiekalą aš nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų, tad ačiū jai už šį gerą receptą. Tai toks ganėtinai minimalus sausų ingredientų marinatas su garstyčiomis, raudonėliais ir česnakais - gaunasi tikrai skaniai ir tinka tiems kas skaičiuoja kalorijas ir privengia paniruotų kepsnių ar tokių kepsnių, kurių marinatui yra naudojamas majonezas ir panašiai.
Beje, labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir
šviežių daržovių salotos arba tiesiog šviežiomis daržovėmis. Žinoma, galite rinktis ir kitą savo pamėgtą
garnyrą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kalakutienos krūtinėlės, galite naudoti vištienos krūtinėlę, kuri taip pat puikiai derės su šiuo marinatu.
- Neturint šviežių raudonėlių, galima naudoti džiovintus (apie 1 arbatinį šaukštelį) arba pakeisti juos rozmarinais ar baziliku – visi jie suteiks patiekalui savito aromato.
- Jei neturite alyvuogių aliejaus, galite naudoti rapsų aliejų, kuris taip pat pasižymi neutraliu skoniu. Tiems, kas mėgsta aštriau, rekomenduoju padidinti aitriųjų paprikų kiekį arba pridėti šviežią čili pipirą.
- Vietoje įprastų garstyčių galima naudoti Dijon tipo garstyčias, kurios suteiks subtilesnį, bet intensyvesnį skonį, arba medaus-garstyčių padažą, kuris pridės šiek tiek saldumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Norėdami išgauti maksimalų skonį, rekomenduoju palikti kalakutieną marinuotis ilgiau – idealiu atveju 2-3 valandas arba net per naktį šaldytuve. Taip prieskoniai giliau įsiskverbs į mėsą.
- Prieš kepimą, išimkite mėsą iš šaldytuvo ir leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip ji iškeps tolygiau. Kepant svarbu neperkepti kalakutienos, nes ji gali tapti sausa. Optimalu kepti vidutinio karščio keptuvėje, apverčiant kas 3-4 minutes.
- Jei turite termometrą mėsai, idealus kalakutienos vidinės temperatūros rodiklis yra 74°C. Iškepus, leiskite mėsai "pailsėti" bent 5 minutes prieš pjaustant – taip ji išliks sultingesnė.
- Geriausia keptuvė šiam patiekalui būtų ketaus arba su nesvylančia danga. Jei naudojate grilio keptuvę, įkaitinkite ją prieš dėdami mėsą – taip gausite gražias grilio žymes.
DaIva
Atsakyti
Rama