Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su garstyčiomis ir česnaku, pagal Beatą

2024-04-19 Autorius oSkanu.lt

Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su garstyčiomis ir česnaku, pagal Beatą
Šį patiekalą aš nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų, tad ačiū jai už šį gerą receptą. Tai toks ganėtinai minimalus sausų ingredientų marinatas su garstyčiomis, raudonėliais ir česnakais - gaunasi tikrai skaniai ir tinka tiems kas skaičiuoja kalorijas ir privengia paniruotų kepsnių ar tokių kepsnių, kurių marinatui yra naudojamas majonezas ir panašiai.

Beje, labai skanu patiekti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotos arba tiesiog šviežiomis daržovėmis. Žinoma, galite rinktis ir kitą savo pamėgtą garnyrą. :) 

Ingredientai

    • kalakutienos krūtinėlės file: 1
    • raudonėlių: 1 valgomojo šaukšto
    • maltų saldžiųjų paprikų: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltų aitriųjų paprikų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakų: 1 skiltelės
    • garstyčių: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje krūtinėlę nuplaukite bei supjaustykite kepsneliais.
  2. 2. Tuomet česnaką smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su prieskoniais, garstyčiomis bei aliejumi.
  3. 3. Gautame marinate gerai apvoliokite kepsnius bei palikite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
  4. 4. Tada iškepkite paprastai keptuvėje (arba jeigu turite iškepkite grilio keptuvėje).
  5. 5. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

DaIva

Kiek laiko kepti, kokioje temperaturoje?
Atsakyti

Rama

Kol iškeps :)
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)
Kalakutiena troškinta su obuoliais
(5)
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)