1. Pirmiausia sviestą ištrikime su cukrumi iki konsistencijos primenančios kažką panašaus į smėlį. Tuomet įmuškime kiaušinį ir labai gerai išmaišykime. Suberkime miltus, sezamo sėklas, druską bei vanilės ekstraktą. Dar kartą viską gerai išmaišykime.
2. Tada kepimo skardą užtieskime kepimo popieriumi (privalomas žingsnis). Dėkime nedidelį šaukštą tešlos ir peiliu šiek kiek palyginkime. Geriau palikime didelius tarpus, antraip gausis vienas didelis SAUSAINIS.
3. Po to dėkime į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 6 minutėms, kol švelniai rustels. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir norų – trumpiau kepti bus tąsesni, ilgiau kepti traškesni. Tik jokiu būdu nepalikite kepti per ilgai, nė nepajusite, kaip sausainiai sudegs.
4. Galiausiai traukime lauk ir su visu kepimo popieriu dėkime ant aušinimo grotelių. Karšti sezamo sausainiai bus labai trapūs. Po keletos minučių aušinimo juos atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus. Karameliniai sezamo sausainiai paruošti. Skanaus!