Ar Jums kada teko paragauti, parduotuvinių kokosinių sausainių? Jie tikrai labai gardūs, bet juos pasigaminti patiems savo virtuvėje taip pat itin paprasta - reikia tik 2 pagrindinių ingredientų: kokosų drožlių bei kiaušinių baltymų. Aš pati, stevijos arba vanilės ekstrakto neskaičiuoju kaip "rimto" ingrediento, nes čia lygiai kaip druska ar pipirai, gaminant pačius įvairiausius mėsos patiekalus. :)
Pats sunkiausias darbas, kuris Jūsų laukia begaminant šiuos kokosinius keto sausainius - išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Tam reikia elektrinio plakiklio (arba labai miklių rankų). Tiesa, geriausią rezultatą plakdami kiaušinius pasieksite, jeigu jie bus kambario temperatūros. Jeigu nespėjote tam pasiruošti iš anksto, išimame kiaušinius iš šaldytuvo ir tiesiog įdedame juos į šiltą vandenį 2-3 minutėms.
Šį kartą gamindama sausainius aš panaudojau stevijos lašus. Jeigu jūs nuspręsite naudoti stevijos bei eritritolio mišinį, tai rekomenduoju sumalti kavamale, kad būtų pudra, nes kitaip valgydami galite jausti girgždančias granules…
Tokie iškepti kokosiniai sausainiai gali išbūti kelias dienas ant jūsų stalo ir jų skonis nė kiek nesuprastės. Taipogi galima išsikepti jų daugiau ir dalį užsišaldyti, o po to valgyti neatitirpinus, tarsi šaldytą desertą.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 sausainių.
J
Atsakyti