Keksiukai su riešutų sviestu

2018-02-25 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Keksiukai su riešutų sviestu
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų.

Ingredientai

    • kukurūzų miltai: 125 gramų
    • kvietiniai miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • cukrus: 120 gramų
    • pienas: 220 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 50 gramų
    • riešutų sviestas: 5 šaukštų
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • miltelinis cukrus: 100 gramų
    • braškės: 6 (arba kitokios uogos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išlydytą sviestą sumaišykite su pienu bei kiaušiniais.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje išmaišykite miltus, kukurūzų miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Tada į kiaušinių plakinį berkite sausus produktus bei išmaišykite. Sudėkite riešutų sviestą bei išmaišykite su mediniu šaukštu iki vientisos masės.
  3. 3. Po to pripildykite tris ketvirtadalius keksiukų formelės tūrio bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol keksiukai iškepa. Atvėsinkite.
  4. 4. Kremui išplakite maskarponės sūrį su milteliniu cukrumi bei su konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ant keksiukų. Papuoškite braškių puselėmis arba kitomis uogomis ar kaip norisi. Skanaukite!
Keksiukai su vyšniomis
(2)
Greiti varškės keksiukai su obuoliais
(2)