Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 vnt. keksiukų.
Ingredientai
kukurūzų miltai: 125 gramų
kvietiniai miltai: 150 gramų
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
cukrus: 120 gramų
pienas: 220 mililitrų
kiaušiniai: 3
sviestas: 50 gramų
riešutų sviestas: 5 šaukštų
maskarponės sūris: 250 gramų
miltelinis cukrus: 100 gramų
braškės: 6 (arba kitokios uogos)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išlydytą sviestą sumaišykite su pienu bei kiaušiniais.
2. Tuomet kitame dubenyje išmaišykite miltus, kukurūzų miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Tada į kiaušinių plakinį berkite sausus produktus bei išmaišykite. Sudėkite riešutų sviestą bei išmaišykite su mediniu šaukštu iki vientisos masės.
3. Po to pripildykite tris ketvirtadalius keksiukų formelės tūrio bei kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol keksiukai iškepa. Atvėsinkite.
4. Kremui išplakite maskarponės sūrį su milteliniu cukrumi bei su konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ant keksiukų. Papuoškite braškių puselėmis arba kitomis uogomis ar kaip norisi. Skanaukite!