Keto brokolių salotos su mėlynuoju svogūnu ir bekonu

2025-03-12 Autorius Živilė - babywelt2blw

Keto brokolių salotos su mėlynuoju svogūnu ir bekonu
Šios Keto brokolių salotos su mėlynuoju svogūnu ir bekonu yra tikras atradimas tiems, kurie laikosi žemo angliavandenių kiekio dietos arba tiesiog ieško sveikesnių, bet gardžių patiekalų. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas pietums, vakarienei ar net kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Šios salotos ne tik skanios, bet ir greitai paruošiamos, tad puikiai tiks užimtiems žmonėms, kurie vertina kokybišką maistą. Super atradimas ir šios salotos gali tapti vienomis iš mūsų mėgstamiausių! 😍 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje mėlynojo svogūno galite naudoti raudonąjį svogūną arba šalotinį svogūną.
  • Graikinius riešutus galima pakeisti kedro riešutais, migdolais arba saulėgrąžų sėklomis.
  • Vietoje bekono tinka ir šoninė, vytinta jautiena arba kumpis.
  • Grietinę galima pakeisti graikiškų jogurtu, majonezu arba avokado padažu.
  • Norint patiekalui suteikti daugiau skonio, galima įdėti tarkuoto parmezano sūrio arba fetos.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
Kad šis patiekalas būtų tobulas, verta atkreipti dėmesį į kelis niuansus:
 
  • Brokolį galima trumpai apvirti arba apkepti - tai suminkštins jį, bet išlaikys traškumą ir ryškią spalvą.
  • Bekoną kepkite iki norimo traškumo - kuo jis traškesnis, tuo įdomesnė bus salotų tekstūra.
  • Padažą pagaminkite iš anksto ir leiskite jam pastovėti šaldytuve bent 15 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Salotas galima pagaminti iš anksto, bet padažą geriausia įmaišyti prieš pat patiekiant.

Ingredientai

    • Brokolis: 1 nedidelis (apie 300g) 🥦 
    • Mėlynasis svogūnas: 1 vidutinio dydžio (apie 100g) 🧅 
    • Graikiniai riešutai: 50g kapotų (sauja) 
    • Bekonas: 100g 🥓 
    • Grietinė: 2 valgomieji šaukštai (30g) (arba graikiškas jogurtas, arba majonezo) 
    • Druska: pagal skonį 🧂 
    • Juodieji pipirai: šviežiai malti, pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplaukite brokolį po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
  2. 2. Atsargiai supjaustykite brokolį į mažus žiedynus, o kotą – į plonos lazdelės.
  3. 3. Nulupsite mėlynąjį svogūną ir jį smulkiai supjaustysite į pusžiedžius.
  4. 4. Paimsite bekoną ir supjaustysite jį į mažus gabaliukus.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinsite truputį aliejaus ir kepsite bekoną ant vidutinės ugnies, kol jis taps traškus (apie 3-5 minutes).
  6. 6. Iškepę bekoną, išimsite jį iš keptuvės ir padėsite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  7. 7. Dideliame dubenyje sudėsite supjaustytą brokolį, mėlynąjį svogūną ir kapotus graikinius riešutus.
  8. 8. Tuomet įberia traškų bekoną į dubenį su kitais ingredientais.
  9. 9. Kitame mažame dubenėlyje išmaišysite grietinę (arba graikišką jogurtą, arba majonezą) su druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  10. 10. Užpilsite paruoštą padažą ant salotų ir viską kruopščiai išmaišysite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų.
  11. 11. Salotas galima patiekti iš karto arba leisti joms pastovėti šaldytuve apie 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
Keto brokolių salotos su mėlynuoju svogūnu ir bekonu
Salotos su Cambozola pelėsinio sūrio padažu
(1)
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)