1. Pirmiausia ištepame sviestu tartom skirtą kepti kepimo indą.
2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome miltus su šaltu tarkuotu sviestu, beriame druskos bei energingai minkome, kol masė taps biri. Įmušame kiaušinį, supilame ledinį vandenį bei minkome, kol masė susijungs į vientisą tešlos gumulą (jeigu bus biri - įpilame dar šiek tiek vandens). Uždengiame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad sukietėtų.
3. Tada stalo paviršių pabarstome miltais bei iš tešlos iškočiojame ploną apskritimą, bet jis turi būti maždaug 3-4 centimetrais didesnis nei jūsų kepimo indas. Atsargiai įklojame šį tešlos apskritimą į tartos indą bei gražiai užspaudžiame tešlos kraštelius. Tešlos paviršių subadome šakute bei dar padedame į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
4. Po to įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą uždengiame su aliuminio folija, priberiame pupų (kad neiškiltų tešlą, o iškeptų lygi) ir kepame apie 15 minučių, paskui nuimame foliją su pupomis ir dar kepame 10 minučių.
5. Įdarui keptuvėje įkaitiname aliejų bei suberiame susmulkintus svogūnus. Kepame maždaug 4 minutes, kad svogūnai karamelizuotusi. Sudedame susmulkintus špinatus bei dar pakepiname, kol špinatai sukris. Keptuvės turinį sudedame į iškeptą krepšelį. Beriame kubeliais susmulkintą virtą vištienos krūtinėlės kumpelį.
6. Kiaušinius išplakame su pienu, pipirais, druska ir muskatu. Užpilame plakinį ant kumpelio su špinatais. Uždedame ant viršaus plonomis riekelėmis supjaustyto bri sūrio. Dėkite atgal į orkaitę bei kepkite dar apie 20-30 minučių, kol viršus paskrus bei iškeps. Patiekite ir skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau kišų receptų rasite: Kišų receptai.