Jau daugiau nei prieš 100 metų Niujorko viešbučio "Waldorf Astoria" vyriausiojo padavėjo atrastos salotos nepraranda savo aktualumo iki šių dienų. Mano pačios skoniui šis receptas - nuostabiausia salierų bei obuolių dermė. Dažnai įvairiuose restoranuose pasitaiko matyti įvairių Valdorfo salotų variacijų - pvz. su vištienos gabaliukais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje įprastų raudonų obuolių galima naudoti žalius Granny Smith obuolius, kurie suteiks daugiau rūgštumo ir traškumo, arba saldžius Gala obuolius švelnesniam skoniui.
Jei neturite saliero stiebų, juos galima pakeisti traškiu kopūstu arba cukinija, nors skonis skirsis nuo originalaus.
Besėkles vynuoges galima pakeisti razinomis, išmirkytomis vandenyje, arba supjaustytomis slyvomis vasaros sezonu.
Graikinius riešutus galima pakeisti kedro riešutais, migdolais arba lazdyno riešutais, kurie suteiks kitokį, bet lygiai taip pat malonų skonį.
Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą, sumaišytą su trupučiu medaus, arba avokado kremą tiems, kurie ieško sveikesnės alternatyvos.
Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balzaminiu actu, kuris suteiks gilesnį, sudėtingesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Obuolius pjaustykite tik prieš pat maišant salotas, kad jie nepajuoduotų, arba apšlakstykite juos papildomomis citrinos sultimis.
Saliero stiebų išorinį sluoksnį nulupkite siauruoju daržovių skutikliu, kad pašalintumėte siūlėtą tekstūrą, dėl kurios saliero gabaliukai gali būti sunkiau kramtomi.
Norint išgauti intensyvesnį skonį, graikinius riešutus prieš naudojimą galima lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje.
Salotos bus skanesnės, jei jas laikysite šaldytuve bent valandą prieš patiekiant, taip leisdami skoniams susijungti.
Jei ruošiate salotas iš anksto, padažą pilkite tik prieš patiekdami, kad ingredientai išliktų traškūs.
Kad salotos atrodytų elegantiškiau, patiekite jas ant šviežių salotų lapų arba supilkite į išskobtą obuolį.
Ingredientai
obuolių: 1
saliero: 1 stiebo
besėklių vynuogių: 0,5 stiklinės
graikiškų riešutų: trečdalio stiklinės
majonezo: 2 arbatinių šaukštelių
citrinos sulčių: iš trečdalio citrinos
druskos
pipirų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dubenėlyje sumaišykite majonezą, citrinos sultis, druską bei pipirus.
2. Tada kubeliais supjaustykite obuolius, smulkiais pusžiedžiais - salierus.
3. Įmaišykite į majonezo padažą.
4. Tuomet graikinius riešutus stambiai sukapokite.
5. Vynuoges pjaukite perpus. Idealiausia salotoms naudoti žaliąsias besėkles vynuoges, jeigu naudojate kitokias - būsite priversti išiminėti kiekvieną kauliuką.
6. Viską sumaišykite, kol tolygiai pasidengtų majonezo padažu bei papuoškite graikinių riešutų puselėmis.
Atsiliepimai