Kokosinis lašišos karis su daržovėmis

2024-12-09 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kokosinis lašišos karis su daržovėmis
Kokosinis lašišos karis su daržovėmis – tai egzotiškas ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek savaitgalio pietums, tiek greitai darbo dienos vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų lašišos skonį su aromatingu kokosų pienu ir traškiomis daržovėmis, sukuriant harmoniją tarp skonio ir maistinės vertės. Be to, patiekalas paruošiamas vos per 35 minutes, todėl idealiai tinka tiems, kurie nori greitai ir skaniai pavalgyti.

Galimos ingredientų alternatyvos


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kario pasta: raudonąją kario pastą galite keisti žaliąja arba geltonąja, atsižvelgdami į norimą aštrumo lygį ir skonį.
  • Kepimo laikas: lašišą kepkite tol, kol ji taps nepermatoma ir lengvai atskiriama šakute, tačiau neperkepta, kad išliktų sultinga.
  • Daržovių traškumas: jei mėgstate minkštesnes daržoves, troškinkite jas ilgiau, tačiau stenkitės nepervirti, kad išlaikytumėte maistines medžiagas ir tekstūrą.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 500 kcal 

Ingredientai

    • Lašišos filė: 600 g
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
    • Sviestas: 1 šaukštas
    • Svogūnas: ½ vnt.
    • Česnako skiltelės: 2 vnt.
    • Raudonoji kario pasta: 2 šaukštai
    • Žuvies padažas: ½ šaukštelio (nebūtina, bet rekomenduojama)
    • Kokosų pienas: 1 skardinė (400 ml)
    • Rudasis cukrus: ½ šaukštelio
    • Morka: 1 vnt.
    • Brokolis: 1 vnt.
    • Laimo sultys: 1 šaukštelis
    • Smulkintas bazilikas: 2 šaukštai
    • Smulkinta kalendra: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lašišos paruošimas: Lašišos filė supjaustoma į keturias dalis.
  2. 2. Gabalėliai nusausinami popieriniu rankšluosčiu ir lengvai apibarstomi druska bei pipirais pagal skonį.
  3. 3. Kepimas: Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, įdedamas sviestas ir maišoma, kol ištirpsta. Tada sudedami lašišos gabaliukai ir jie kepami apie 5 minutes viena puse.
  4. 4. Apvertus žuvį, kepama dar 2–3 minutes, kol įgauna auksinę spalvą.
  5. 5. Lašiša išimama iš keptuvės ir atidedama į šalį.
  6. 6. Svogūnų ir česnako paruošimas: Į tą pačią keptuvę dedamas smulkiai pjaustytas svogūnas. Jis kepamas apie 3 minutes, kol suminkštėja. Įdedamos smulkintos česnako skiltelės ir maišant kepama dar 1 minutę.
  7. 7. Padažo pagrindas: Į keptuvę įdedama raudonoji kario pasta, kuri maišant pakepinama 1 minutę, kad atsiskleistų aromatas. Supilamas žuvies padažas (jei naudojamas), kokosų pienas ir įberiama rudojo cukraus. Viskas kruopščiai išmaišoma.
  8. 8. Daržovių troškinimas: Morka supjaustoma plonais griežinėliais, brokolis išskaidomas į mažus žiedynus.
  9. 9. Daržovės dedamos į keptuvę su padažu ir troškinamos apie 5 minutes, kol tampa traškiai minkštos. Jei pageidaujama minkštesnių daržovių, troškinama ilgiau.
  10. 10. Galutinė patiekalo paruošimo dalis: Į keptuvę supilamos laimo sultys. Lašišos gabaliukai grąžinami į keptuvę ir kaitinami dar 1–2 minutes, kol gerai sušyla.
  11. 11. Papuošimas ir patiekimas: Prieš pat patiekiant, užberiamas smulkintas bazilikas ir kalendra.
  12. 12. Patiekalas iš karto patiekiamas, kol dar šiltas.
  13. 13. Mėgaukitės švelniu ir aromatingu kokosiniu lašišos kario skoniu!
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
(5)
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)