1. Iš pradžių dubenyje sumaišome sojų padažą, klevų sirupą, ryžių vyną, imbierą, česnaką bei šiek tiek alyvuogių aliejaus.
2. Tuomet lašišą sudedame į indą, pabarstome druska, pipirais bei apliejame paruoštu padažu. Indą uždengiame plėvele bei padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms (jei labai skubate, bent jau 20 minučių).
3. Po to įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus. Dedame lašišą į keptuvę (odele į apačią), kepame apie 2 minutes. Padažą pasiliekame, neišpilame.
4. Tada po 2 minučių ant lašišos supilame padažą, pakepame apie minutę, lašišą apversčiame bei dar pakepame maždaug 3 minutes. Jei padažas gavosi per tirštas, įpilame truputį vandens.
5. Tiekiame lašišą (aplietą padažu) su virtais ryžiais bei daržovėmis. Skanaujame!
Ana
Kiek užtrukau kol suradau ryžiu vyno (bet buvo verta). Nuo šiol, lašišos marinavimui, šis padažas yra nr1. Rekomenduoju.
Atsakyti
Agnita
Neįtikėtina, tai pats skaniausias padažas kurį yra tekę gaminti lašišai. Tobulai tinka. Visi pasigardžiuodami valgė. Nepakartojamas receptas. Ačiū, už šią idėją!
Atsakyti
Ana
Atsakyti
Agnita
Atsakyti