Lašišos užpiltinė - skanu ir labai sotu!

2019-12-24 Autorius oSkanu.lt

Lašišos užpiltinė - skanu ir labai sotu!
Mėgstantys lašišą būtinai išmėginkite pasigaminti tokį patiekalą. Labai sotu ir skanu. 

Ingredientai

    • karšto rūkymo lašiša: 400 gramų
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • žalios alyvuogės be kauliukų: 160 gramų
    • juodos alyvuogės be kauliukų: 160 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • konservuoti kukurūzai: 290 gramų (1 indelio)
    • krapai
    Užpiltinei:
    • vanduo: 900 mililitrų
    • želatina: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas nuplauname po tekančiu vandeniu, gerai nušveisdamos plovimo kempinės šiurkščiąja puse ir verdame su lupena, kol suminkštės (maždaug 20-30 minučių).
  2. 2. Išvirusias morkas atvėsiname, nulupame ir supjaustome kubeliais.
  3. 3. Dalį morkos paliekame papuošimui, supjaustome skiltelėmis ir formele išspaudžiame gėlės formą.
  4. 4. Tada į silikoninę kekso formą dedame morkas, papuošiame krapų šakelėmis, supilame kukurūzus (be skysčio), sudedame puse lašišos, žalias alyvuoges, morkas, likusius krapus ir tada likusią lašišą, griežinėliais supjaustytą svogūną, juodas alyvuoges.
  5. 5. Užpilame paruošta ir atvėsinta užpiltine.
  6. 6. Paliekame šaldytuve per visą naktį, kad visiškai sustingtų. Lepinamės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)