bazilikų lapeliai: 1 saujos (arba šaukštelis džiovintų)
druska
juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių apkepame maltą vištieną, pagardindamos vištienos prieskoniais. Tada pagaminame Baltąjį padažą: pakaitiname sviestą, suberiame miltus bei nuolatos maišydamos pilame pieną. Nuolatos maišome kol padažas sutirštės.
2. Tuomet pomidorų padažas: konservuotus pomidorus supilame į indą, pagardiname druska, pipirais, bazilikais bei įspaudžiame česnako skilteles.
3. Po to ištepame sviestu kepimo formą (10x30 centimetrų dydžio). Pirma dėkite baltąjį padažą bei uždėkite lakštu. Paskui kiti sluoksniai privalo būti tokie: baltasis padažas, vištienos sluoksnis, pomidorų padažas, sutarkuotas fermentinis sūris, lazanijos lakštas. Paskutinį sluoksnį prispaudžiame lakštu, užtepame baltuoju padažu bei apibarstome fermentiniu sūriu.
4. Galiausiai kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35–45 minutes. Skanaujame!