Šis tradicinis desertas yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams su kava, tiek popietinei arbatėlei su draugais. Keksas išsiskiria savo drėgnu minkštimu ir subtiliu kefyro skoniu, kuris puikiai dera su saldžiomis razinomis. Receptas yra itin paprastas ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl puikiai tiks net pradedantiesiems kepėjams. Šis keksas gaunasi nedidelis, jei norite didesnio - padvigubinkite ingredientų kiekius. Galite eksperimentuoti su šiuo receptu pagal savo skonį - įdėti cinamono, vanilės ar citrinos žievelės aromato sustiprinimui. Keksas išlieka šviežias keletą dienų, jei laikysite sandariame inde.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciniame recepte naudojamos razinos, galite jas pakeisti įvairiais džiovintais vaisiais - spanguolėmis, abrikosais, datulėmis ar figomis.
- Taip pat galite įdėti smulkintų riešutų - graikinių, lazdyno ar migdolų.
- Cukrų galima pakeisti medumi (naudokite 3/4 stiklinės vietoj 1 stiklinės cukraus) arba rudu cukrumi.
- Jei neturite kefyro, galite naudoti natūralų jogurtą, pasukų ar rūgpienį.
- Augalinio aliejaus vietoje tinka ir sviestas (100 g ištirpinto sviesto), kuris suteiks keksui sodresnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Siekiant geriausio rezultato, visus ingredientus rekomenduojama naudoti kambario temperatūros. Prieš kepimą, razinas galite 10 minučių pamirkyti karštame vandenyje, tada nusausinti - taip jos taps minkštesnės ir sultingesnės. Tešlą maišykite neperplakdami, pakanka, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Norėdami patikrinti, ar keksas jau iškepęs, įdurkite į jį medinį pagaliuką - jei ištraukus jis lieka sausas, keksas yra paruoštas. Leiskite keksui atvėsti formoje apie 10 minučių, tik tada išimkite.
Atsakinėjama į Komentarą