Šis pievagrybių padažas su grietine ir sūreliu labai tinka prie makaronų, šį kartą pasirinkau "kaspinėlius", bet tikrai tinka ir prie kitų Jūsų mėgstamų makaronų.
Ingredientai
makaronai "kaspinėliai": ~500 gramų (arba pagal skonį)
1. Iš pradžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakelio (tik nepervirkite).
2. Po to nukoškite makaronus per kiaurasamtį.
3. Per tą laiką, kol makaronai verda, aliejuje ir svieste pakepinkite plonyčiais žiedeliais supjaustytą svogūną, jam apkepus dėkite sukapotą česnaką, šiek tiek pakepkite.
4. Tuomet dėkite plokštelėmis supjaustytus pievagrybius, pilkite pieną, patroškinkite, dėkite grietinę, smarkiai maišykite, kad nesutrauktų.
5. Berkite druską, pipirus ir itališkas prieskonines žoleles, dėkite tepamą sūrelį, gerai maišykite.
6. Truputį pakepusios sudėkite nuvarvintus makaronus, išmaišykite. Makaronai turi sutraukti visą padažą.
7. Po kelių minučių išjunkite, po to smulkia tarkute užtarkuokite sūrio ir išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!