Marinuoti agurkai su aitriąja paprika

2018-07-21 Autorius Dalia - Gera virtuvė

Marinuoti agurkai su aitriąja paprika

Ingredientai

    • vanduo: 5 litrų
    • druska: 1 stiklinės
    • cukrus: 2 stiklinių
    • 9% actas: 1 litro
    • serbentų ir vyšnių lapai
    • krapų stiebeliai
    • kvepiantieji pipirų grūdeliai
    • aitrioji paprika
    • česnakas
    • agurkai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus nuplauname su šaltu vandeniu. Nupjauname šiek tiek kotelį bei sudedame į iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius, kartu su krapais, serbentų ir vyšnių lapais, kvepiančias pipirais. Tada į kiekvieną stiklainį įdedame po skiltelę česnako bei po du giežinėlius aitriosios paprikos. Česnako nereikėtų daug dėti, nes jis "užmuša" agurkų skonį.
  2. 2. Tuomet išverdame marinatą (dar be acto) bei juo užpilame agurkus. Po maždaug 20 minučių marinatą nupilame atgal į puodą, supilame actą bei užviriname dar kartą. Karštą marinatą pilame ant agurkų bei uždarome spiritu arba degtine išvalytais dangteliais. Štai ir viskas. Laukiam žiemos ir mėgaujamės:)
  3. 3. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.
Marinuoti vyšniniai pomidorai
(8)