Marinuoti agurkėliai pagal Editą Mildažytę su 9% actu

2023-07-29 Autorius oSkanu.lt

Marinuoti agurkėliai pagal Editą Mildažytę su 9% actu

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 3 stiklinių (1 stiklinė - 200 ml)
    • 9% actas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    Taip pat:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agukėliai, cukinijos, patisonai + krapai, petražolės, pipirai, česnakai - marinavimui nuplautas daržoves dėkite į stiklainiukus pagal savo skonį, norą bei fantaziją.
  2. 2. Tuomet daržoves užpilkite su verdančiu marinatu, palaikykite maždaug pusvalandį bei nupilkite atgal į puodą.
  3. 3. Tada dar kartą užpilkite verdančiu marinatu bei užsukite stiklainius.
  4. 4. Pastebėjimas: Tokie marinuoti aštroki agurkėliai itin tinka į baltą mišrainę, labai pagyvina jos skonį.
  5. 5. Pastebėjimas: Su tokiu marinatu marinuoti burokėliai labai tinka šaltibarščiams.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkėlių receptų rasite: Marinuoti agurkeliai.

Šeimininkė

Naudingas
(21)
Ar ne per daug acto? 600ml vandens 200ml acto? Ar tikrai gera proporcija? Baisoka!🤔
Atsakyti

Ona

Naudingas
(29)
Tikrai ne perdauk, ir labai skanu

Ona

Naudingas
(9)
Ne, ne per daug

Ona Ardinskaitė

Naudingas
(13)
Puikus receptas.Išbandytas ''n'' kartų, marinuojant įvairias daržoves.Be to tokį marinatą naudoju ir ruošdama žalias salotas(su svogūnų galvutėmis,agurkais,pomidorais ir kt.)greitam valgymui su įvairiais mėsos patiekalais.Labai atgaivina ir skanu.
Atsakyti

Stasė

Naudingas
(28)
Aš rauginu be acto, rauginti sveikiau ir skaniau

Reda

Naudingas
(1)
Dariau,labai patiko.
Atsakyti

Saulė

Naudingas
(1)
Gerulis!!!👍👍👍
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą