1. Pirmiausia ištirpiname sviestą. Susmulkiname duoną iki trupinių. Supilame sviestą į duonos trupinius.
2. Tada trupinius suberiame į tortinę formą nuimamais kraštais (kaip minėjau naudojau 24 centimetrų skersmens) ir suspaudžiame pirštais, kad gautume vientisą torto pagrindą.
3. Laikome šaldytuve, kol gaminsime torto viršų.
4. Nuvarviname ir susmulkiname silkes.
5. Tada smulkiai supjaustome svogūną.
6. Sumaišome silkes, svogūną bei trečdalį laiškinių svogūnų.
7. Tada želatiną palaikome maždaug 5 minutes nedideliame kiekyje šalto vandens.
8. Sumaišome kartu grietinę bei kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildome puode ant mažos ugnies.
9. Ištirpiname želatiną ir nuimame nuo viryklės. Sumaišome su likusia mase.
10. Suberiame silkių, svogūno ir laiškinių svogūnų mišinį bei gerai išmaišome.
11. Po to paskleidžiame silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikome šaldytuve mažiausiai 3 valandas. Skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Atsakinėjama į Komentarą