Silkė man tikriausiai niekada neatsibos. Mėgstu tiek tradicinius receptus, tiek naujus eksperimentus. Šį kartą puikiai pavykęs silkės užkandis, kurį visai nesunku pagaminti ir kažkas naujo puikuosis ant jūsų stalo.
Ingredientai
silkių filė: 3 (geriau riebesnė, pačių namuose išdarinėta)
1. Pirmiausia batono riekeles pamirkome piene maždaug 10-15 minučių.
2. Tada obuolį nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
3. Silkę irgi pasmulkiname nedideliais gabaliukais.
4. Svogūną perpjauname į kelias dalis.
5. Tuomet mėsmale sumalame obuolį, silkę, svogūną bei nusunktą batoną.
6. Į masę įpilame aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paragaujame, ar užtenka rūgštelės (jei trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių), pagardiname trupučiu maltų juodųjų pipirų.
7. Padedame mažiausiai 30 minučių į šaldytuvą.
8. Patiekiame su juoda duona ar skrebučiais. Skanu su šaltomis arba karštomis virtomis bulvėmis. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.