Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis

2024-11-19 Autorius Karolina Puodžiūtė

Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis
Silkė sluoksniuotos tešlos krepšeliuose su daržovėmis – tai elegantiškas ir gardus užkandis, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai progai. Šis patiekalas sujungia tradicinės silkės skonį su traškia sluoksniuota tešla ir švelniomis daržovėmis, sukuriant harmoningą ir išskirtinį skonį. Be to, tokie krepšeliai yra patogūs patiekti ir maloniai nustebins jūsų svečius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkė: vietoje tradicinės silkės galite naudoti marinuotą skumbrę ar kitą mėgstamą sūdytą žuvį.
  • Sluoksniuota tešla: jei norite sveikesnės alternatyvos, galite naudoti pilno grūdo sluoksniuotą tešlą arba bemielę tešlą.
  • Daržovės: be nurodytų daržovių, galite pridėti smulkintų paprikų, cukinijų ar špinatų, kad praturtintumėte skonį ir spalvą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš dedant įdarą į tešlos krepšelius, įsitikinkite, kad daržovės yra gerai nusausintos, kad išvengtumėte perteklinės drėgmės, kuri gali suminkštinti tešlą.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, į įdarą galite pridėti smulkintų kaparėlių ar alyvuogių.
  • Kepdami krepšelius, stebėkite jų spalvą – kai tik jie taps auksinės spalvos, išimkite iš orkaitės, kad išvengtumėte perdegimo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 200 kcal 

Ingredientai

    • Sluoksniuota tešla: 500 g
    • Silkė: 200 g (išvalyta ir smulkiai supjaustyta)
    • Morkos: 1 vidutinio dydžio (sutarkuota)
    • Svogūnas: 1 mažas (smulkiai supjaustytas)
    • Pievagrybiai: 100 g (smulkiai supjaustyti)
    • Saulėgrąžų aliejus: 2 valg. šaukštai
    • Grietinė: 2 valg. šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Krapai: pagal skonį (smulkinti)
    • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Daržovių ir silkės paruošimas: Žingsnis prasidėjo nuo daržovių plovimo ir smulkinimo.
  2. 2. Svogūnai buvo susmulkinti smulkiais kubeliais, o morkos sutarkuotos stambia tarka.
  3. 3. Pievagrybiai buvo supjaustyti griežinėliais. Silkė, nuskusta ir nusausinta, supjaustyta mažais gabalėliais.
  4. 4. Įdaro gamyba: Keptuvė įkaito ant vidutinės ugnies, kur buvo įpilta saulėgrąžų aliejaus. Svogūnai pradėjo švelniai skrusti, kol tapo permatomi.
  5. 5. Tada į keptuvę pridėtos morkos ir pievagrybiai, viskas buvo maišoma ir kepama tol, kol daržovės tapo minkštos, o jų sultys išgaravo. Galų gale, pridėta silkė, viskas gerai išmaišyta ir dar keletą minučių kepinta.
  6. 6. Pagardinimas: Į paruoštą mišinį įmaišyta grietinė, smulkinti krapai, druska ir pipirai.
  7. 7. Viskas gerai sumaišyta ir palikta atvėsti kambario temperatūroje.
  8. 8. Tešlos paruošimas: Sluoksniuota tešla, atšildyta pagal pakuotės nurodymus, buvo švelniai pakočiota ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ji supjaustyta į kvadratėlius, tinkamus keksiukų formelėms iškloti.
  9. 9. Krepšelių formavimas: Kiekviena keksiukų formelė buvo lengvai ištepta aliejumi, o į ją įklotas tešlos kvadratėlis, švelniai prispaudžiant prie dugno ir kraštų, kad susidarytų krepšelis.
  10. 10. Įdaro įdėjimas: Atvėsęs įdaras buvo dedamas į kiekvieną krepšelį po pilną šaukštą. Kiekvienas krepšelis užpildytas iki kraštų.
  11. 11. Tešlos aptepimas: Išplakto kiaušinio šepetėlis slydo per tešlos kraštus, kad kepant jie įgautų gražią, auksinę spalvą.
  12. 12. Kepimas: Orkaitė įkaito iki 200°C. Krepšeliai buvo kepami apie 15 minučių, kol jų krašteliai apskrudo, o įdaras švelniai sutvirtėjo.
  13. 13. Patiekimas: Iškepti krepšeliai atvėsinti ant grotelių. Jie buvo patiekti dar šilti, papuošti šviežiais krapais, idealiai derantys su šviežiomis salotomis ar citrinos riekele.
  14. 14. Dabar šis patiekalas džiugins ir jūsų stalą!

Daiva

Ar čia tinka silkės filė?
Atsakyti
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
(13)
Pyragėliai - picos su silke ir svogūnais
(1)