Jau pasakojau, kaip paruošti silkę su morkomis, obuoliais ir pievagrybiais. Tas patiekalas susilaukė labai daug Jūsų teigiamų atsiliepimų. O šiandien noriu papasakoti kiek kitokį variantą, kuriame obuolių nenaudosime. Paruošimas tikrai paprastas, ingredientų daug nereikia, o skonis gaunasi tikrai fantastiškas. Mėginkite, vertinkite ir skanaukite. Nieko nelaukiam ir pradedam. :)
mėgstami prieskoniai be druskos: šiek tiek (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
2. Tada morkas nuskutame ir sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
3. Tuomet pievagrybius supjaustome riekelėmis.
4. Silkę (bet, kad nebūtų itin sūri) supjaustome gabaliukais.
5. Morkas pakepiname su šiek tiek aliejaus. Sudedame svogūnus. Po to pievagrybius (viską dedame palaipsniui). Pagardinti universaliais prieskoniais be druskos.
6. Bebaigiant kepti, įdedame kelis šaukštus pomidorų padažo.
7. Paskui atvėsintą masę sumaišyti su silkės gabalėliais.
8. Patiekiame ir skanaujame!
Vida
Pirmiausiai dedame svogūnus, po to morkas ir pievagrybius.
Atsakyti
Judita
Jei dėsi pirma svogūnus, tai morkos neišsitroskins, o svogūnai perkeps.
Aš
Nu jau, receptas senas kaip pasaulis, žinoma skanu labai...
Atsakyti
Jura
Pievagrybius visada apverdu prieš dedant į keptuvę ir tada viską kartu troškinu.
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Judita
Aš
Atsakyti
Jura
Atsakyti