Šio silkės ir grūdėtos varškės derinuko variacijų gali būti labai daug! Pvz. užtepėlei - aš pati mėgstu varškę su prieskoniais sumaišyti su smulkiai supjaustytu pomidoru bei susmulkinta silke, o pikantiškiems pusryčiams - sumaišau grikių košę su varške ir silke. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti šį mūsų šeimos pamėgtą receptą ir Jums. Esu visiškai tikra, kad įtrauksite į savo mėgstamiausių sąrašus. Tad mėginam!
Ingredientai
silkės filė (naudota sūdyta)
grūdėta varškė (galima keisti biria arba kremine)
grietinė: 1 šaukšto (reikalinga, jei norisi šlapesnės konsistencijos)
česnakas: 1 skiltelės (traiškytos)
smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai arba porai (neprivaloma)
mėgstamos prieskoninės žolelės (naudoti krapai)
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasiruoškite pikantiška varškę - varškę išsukite su grietine, druska, pipirais, česnakais, svogūnais bei prieskoniais (galite dar naudoti susmulkintus pomidorus, raugintus agurkėlius, špinatus, saulėje džiovintus pomidorus ar kas tik ateina į galvą).
2. Patiekite su silke ir virtomis bulvėmis.
3. Pastebėjimas: Virtos bulvės šalia, tiesiog būtinos!