Visai neseniai Jums pasakojau, kaip marinuoju aštuonkojus ir iš Jūsų susilaukiau nemažai pagyrų. Dabar noriu parodyti, kad šiuos aštuonkojus galima valgyti ne tik kaip užkandį prie vyno ar alaus, bet ir labai skaniai juos panaudoti salotose. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir pažadu, kad pavyks puikiai, jei tik esate jūros gėrybių mėgėjas kaip ir aš.:)
Ingredientai
marinuoti aštuonkojai
mėgstami salotų lapai (šįkart naudoju romanines, sultenes, radicchio)
pomidorai (puikiai tinka ir slyviniai pomidoriukai)
agurkai: 1
svogūnai: ~1 mažo
grūsti pipirai
druska
šaltai spaustas ypač grynas alyvuogių aliejus
citrinos: 0,5
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai pasakysiu, kad šias salotas visada darau porcijomis, tai yra iš karto į lėkštes - kiek valgytojų, tiek lėkščių. Taip salotos visada būna gražiau patiektos ir "nesubėga", nes padažas ant tokių porcijų užpilamas prieš pat valgant.
2. O toliau gamyba labai paprasta: suplėšykite salotas, susmulkinkite pomidorus ir agurką, smulkiai supjaustykite svogūno galvutę.
3. Tada dėkite mūsų marinuotus aštuonkojus (man labiau patinka nesmulkinti, bet galima ir pasmulkinti).
4. Ant viršaus pasukite keletą grybšnių pipirų, jei pagal skonį reikia - žiupsnelis druskos.
5. Tada keletas lašų (šaukštų) kvapiojo gryno alyvuogių aliejaus ir ketvirtis citrinos į lėkštės kampą, kurį prieš pat valgydami išspauskite. Skanaus!
Atsakinėjama į Komentarą