1. Iš pradžių mieles ištirpiname šiltame piene su šaukštu cukraus bei dviem šaukštais miltų (iš 500 gramų). Turi gautis skysta košelė. Paliekame augti maždaug 10-15 minučių.
2. Tuomet trynius paplakame šakutės pagalba, šaukštelį atidedame, likusius - mediniu šaukštu ištriname su cukrumi bei su druska, supilame į mieles, suberiame miltus (be to šaukšto), truputį paminkome ir supilame ištirpintą sviestą ir sudedame vanilę. Minkome, kol tešla bus lygi bei glotni.
3. Tada padaliname tešlą į dvi dalis, kakavą užpilame su karštu vandeniu, išmaišome bei įminkome į vieną dalį tešlos. Jeigu tešla ženkliai suskystės, įberiame likusius miltus. Paliekame tešlą augti maždaug 30-40 minučių, paskui trumpai perminkome ir vėl paliekame augti maždaug 60 minučių.
4. Tešlas padaliname į dvi dalis, iškočiojame, sudedame kakavinę tešlą ant baltos bei tampriai suvyniojame. Turi gautis du vyniotiniai. Sudedame juos į stačiakampes keksines formas (standartinės, tik trumpesnės, 20 centimetrų). Paliekame augti formose.
5. Pabarstymui sutriname visus ingredientus į smulkius trupinius. Šaukštelį trynių paplakame su trupučiu vandens, plakiniu patepame vyniotinius, užberiame trupinių.
6. Orkaitę įjungiame iki 180 laipsnių temperatūros, įdedame vyniotinius į neįkaitusią orkaitę bei kepame maždaug 45-50 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku. Atvėsiname formose, o paskui ant grotelių. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau mielinių vyniotinių receptų rasite: Mieliniai vyniotiniai.