Miežių košė su grybais ir tofu (savaitgalio pusryčiams)

2019-03-08 Autorius Žalia gentis

Miežių košė su grybais ir tofu (savaitgalio pusryčiams)

Ingredientai

    • skaldytos miežių kruopos: 200 mililitrų (naudojau ekologiškas Ekofrisa)
    • pievagrybiai: 130 gramų
    • tofu: 100 gramų
    • svogūnai: 1 (mažo)
    • daržovių sultinys: ketvirtadalio kubelio
    • druska
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių skaldytas miežių kruopas perplaukite su šiltu vandeniu, kol pradės bėgti ganėtinai skaidrus. Berkite į 400 mililitrų verdančio vandens. Įdėkite ketvirtadalį sultinio kubelio bei virkite ant mažos ugnies maždaug 15–20 minučių vis pamaišydamos. Eigoje, jeigu reikia, įpilkite dar 200 mililitrų vandens.
  2. 2. Per tą laiką, kol verda skaldytos miežių kruopos, aliejuje apkepinkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius bei mažais gabaliukais supjaustytą tofu. Įberkite šiek tiek druskos. Pirmiausia kepkite ant mažos ugnies, o po to padidinkite kad apskrustų. Po maždaug 10–12 minučių suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei dar kelias minutes pakepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. 3. Paskui suberkite kepintus produktus į košę bei gerai išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.
Miežių košė su grybais ir tofu (savaitgalio pusryčiams)
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
(2)
Avižinių dribsnių košė su vaisiais
(7)
Grikiai su soja
(1)